Footprints

1 juni 2016

Een footprint? Wat is dat nou eigenlijk en wat bedoelen wij hiermee? U kunt een footprint eigenlijk zien als een waarde welke wij toevoegen aan onze producten. Wanneer er iets wordt geproduceerd heeft dit altijd invloed op het milieu en dit kunt u zien als afdruk welke het productieproces achterlaat, een footprint. Wij willen in de productie zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu en daardoor willen wij de footprint van onze producten zo laag mogelijk houden.

 

footprint

 

Binnen ons productieproces heeft iedere schakel een eigen footprint en tellen wij de footprints van alle schakels bij elkaar op. De opsomming van alle footprints is één footprint welke wij communiceren met onze klanten.

Een footprint wordt berekend door zoveel mogelijk informatie te verzamelen en deze in ons systeem te verwerken. Iedere schakel verzameld zijn eigen informatie en verwerkt dit zelf in het systeem. Denk hierbij aan hoeveel stroom een kwekerij verbruikt, hoeveel pesticiden deze gebruikt, maar denk hierbij ook aan de hoeveelheid papier wij gebruiken of hoeveel elektriciteit onze computers gebruiken. Dit wordt allemaal herleid naar bijvoorbeeld één plant en alle footprints worden bij elkaar opgeteld.